@Hírlevél

Egészséges Erotika- Szex negyven felett

Sok ember úgy véli, hogy a legjobb fiatal éveikkel lezárul a szexuális életük legjobb szakasza is, illetve, hogy komolyan megváltozik és egy kevéssé válik meghitté és fontossá kapcsolatukban az intimitás és a szex. Egy nemrég készült felmérés eredménye azonban ennek homlokegyenest az ellenkezőjét mutatja, ugyanis a 40 év felettiek igenis aggódnak a szexben megélt problémáik miatt.

 

Egy ismert egészség portál kérdőíveken kérdezte meg látogatóit, hogy miként is élik meg a párkapcsolatukban az együttléteket.


Természetesen az eredmények nemenként más és mást mutatnak, de mindkét nem ugyanazt szeretné, több együttlétet a kapcsolatukban és jobb szexuális élményeket.

 

A férfi látogatók kétharmada úgy válaszolt, hogy akkor lenne elégedettebb, ha több szex jutna számára a kapcsolatban, közülük is a 40-es éveiket taposók a legelégedetlenebbek az intim pillanatok gyakoriságával és meglepő módon a 60-asok is többet szeretnének ágyba bújni partnerükkel.

 

A nők körében készült felmérés is hasonló eredmények mutat az együttlétek gyakoriságát illetően, de egytizedük viszont teljesen meg van elégedve a mostani körülményekkel is. A negyvenes nők nagyon elégedetlenek a megélt élményekkel az ágyban és a hatvanas asszonyok is több összebújásra vágynának.

 

Mi az oka, hogy nem élünk gyakrabban nemi életet 40 felett?

 

A kutatásból kiderült, hogy a hölgyek egyharmada már nem kívánja annyira a szexet, mint az korábban jellemző volt rá, míg a férfiak esetében ez a szám mindössze 15% körül mozog, ennyien nem vágynak már úgy az együttlétekre, mint korábban.

 

A válaszadók közül mintegy 20% néz rendszeresen pornót is, nem az elhidegülés, inkább a szexuális feléledés okán és ebből a 20%-ból további 30% rendszeresen maszturbál is kapcsolata mellett. Sőt, az is kiderül mindebből, hogy a legjobban érintett filmek, amelyeket előnyben részesítik egy-egy önkielégítés alkalmával, azok a milf, valamint az ingyenesen megtekinthető érett - mature pornó kategóriájába sorolhatóak, harmadik helyen pedig a tini szexfilmek szerepelnek a kívánságlistán. A rájuk irányuló kérdések szerint legtöbben ingyen szexvideókat  néznek alkalomadtán, ezzel is elősegítve a nemi vágyuk újra feléledését párjuk irányába.

 

A kérdéskörben vizsgált férfiak egyharmada szerint a legnagyobb akadály az intim pillanatok gyakoriságában a szexuális nehézségek okozta problémákra fókuszál és a még idősebb korosztálynál ez még jobban gyakori jelenség, míg a 40-nél fiatalabbakat csak 14%-ban érinti. Nők esetében a változókori problémák és kívánalmak okozzák a legtöbb esetben a nehézségeket, amikor testük és hormonális háztartásuk is teljesen megváltozik.


 

Szexuális problémák 40 fölött

 

Köztudott, hogy a férfiak egy része nincs megelégedve falloszának méretével, mindössze a megkérdezettek fele alkotott olyan véleményt, hogy nincs gondja ezen a téren magával. A női nem válaszai azonban megcáfolják a férfiak úgymond tévhitét, hiszen a nők háromnegyede elégedett párja méretével, áradásul a kisebb méretet sem látják a problémák fő okozójaként.

 

A legtöbb probléma azonban az egyes merevedési zavarokból adódik, de hogy kinél és hogyan, az elég összetett, mert erről nagyon megoszlóak a vélemények. A negyven életévüket betöltött pasik több, mint fele nyilatkozott úgy, hogy a merevedési problémák igenis gondokat okoznak a párjukkal megélt szexuális pillanatok során és komolyan gondnak látják azt is, hogy a hímtagjuk az egész együttlét alatt nem végig merev állapotú. Ennek ellentmond, hogy a női válaszadók fele nem észlelt ilyen jellegű problémát és nem is tartja zavarónak, ha esetleg ilyen jelentkezik, de egynegyedük ezt igenis komoly problémaként éli meg.

 

A megkérdezett férfiak ötöde próbálkozott már valamilyen potencia növelő gyógyszerrel, legtöbbjük természetes összetevőkből, míg a hölgyeknek ez rejtett téma, hiszen mindössze alig több, mint egytizedük tud arról, hogy párjuk ilyen irányban próbálja megoldani a problémájukat.

 

A korai megömlés is okozhat problémákat, főleg szexhiányosabb időszakok után, de erről mindkét nem képviselői úgy nyilatkoztak, hogy ez számukra nem akadályozó tényező.

 

További tapasztalatok

 

Arról megegyezően nyilatkoztak a felek, hogy a férfiak érdeklődőek egy kapcsolatban is más nők iránt, hiszen szüksége van a férfiaknak a szex terén a változatosságra és ezt kapcsolatukban nem mindig kapják meg, de válaszadók egyharmada szerint ez csak egy sztereotípia és nem tartják valós dolognak.

 

Összességében elmondható, hogy a negyven felettiek is ugyanúgy kívánják/kívánnák a minőségi szex pillanatait, mint a fiatalabbak, de ebben a korban és később meg még nagyobb számba akadnak olyan akadályozó tényezők, amelyek miatt már kevesebb együttlétre kerül sor és ritkulnak a megélt intim pillanatok.

Forrás: Diczkó Csaba, Szex negyven felett ,szexualitas.blogstar.hu 2019.05.27.

(Hozzáférés:2020.04.04.)

2020/04/04 Szerző: System Olvasva: 890 0

Legfrissebb bejegyzések

Legfrissebb bejegyzések