@Hírlevél

Egészséges Erotika - “Kinek a pap, kinek a papné”, kinek meg a lányuk…avagy mire vágynak a szabaddá vált negyvenesek?

A címet olvasva kérlek nem gondolj sem valami vallási prédikációra, sem valamiféle fura és perverz tanmesére, csupán egy régi magyar közmondást egészítettem ki és aktualizáltam napjainkra. Miért a kiegészítés? Napjainkban egyre többször hallani, hogy a 40-es korosztály (férfiak és nők egyaránt) nem a korosztályukban, hanem a fiatalabb korosztályban keresgélik új társukat.

 

 

A 40-es nő a 30-as titánnal, 40-es férfi a 20-as “keményseggűvel” nyomja.

 

A hölgyektől elnézést kérek, de férfiakkal kezdem a téma boncolgatását, hiszen köztudottan több 40-es pasi “jár” nálánál sokkal fiatalabb, 20-as csajjal, ami persze sok 40-es nőnél kicsapja a biztosítékot, mert igazságtalannak tartják, hogy a 40-es éveibe érő, anyagilag stabil és magára még valamit adó férfiak eltűnnek a “húspiacról”, legalábbis a 40-es nők piacáról.

 

Miért keres a 40-es férfi 20-as csajt magának?


A válasz egyszerű és mégsem, inkább férfija válogatja, de alapvetően kétféle okból.

Az első ok, hogy a férfinak és a nőnek máskor van a “szexpiaci virágzása” (ezt a kifejezést egy fórumon találtam, tetszett és gondoltam ide illene). Köztudott, hogy a férfiak lassabban érnek be, mint a nők, így míg a nők a 20-as éveik elején vannak a topon, addig a férfiak 30 fölött (inkább 35). A nők egyébként ezen virágzó korszakukban ugyan úgy viselkednek, mint a 40-es férfiak, azaz nem a velük egykorúak közül válogatnak, hanem az idősebb, menőbb pasik között (mert, hát nem járnak a menő 20-as csajok “csóró” kisfiúkkal, nekik olyan pasi kell, akiknek már van kocsija, kérója és pénze, amit azonnal élvezni lehet). Míg a fiatal nők ezen választási szokását senki nem kritizálja, a 40-es férfiak 20-as választását 1000 meg 1000 szemrehányás éri nap, mint nap.

Másik ok, hogy a 40-es férfiak többsége fiatalon jött össze korabeli társával, szinte még gyerekként (vagy ahogy egy pszichológustól hallottam, gyerek-felnőttként). Aztán jöttek a gyerekek, jöttek a gondok, mentek a viták és jött az elhidegülés vagy még rosszabb, az utálat és aztán jött a válás. Azok a férfiak, akik mindezen átmentek úgy élték meg a válást, hogy “elnyomásban”, egy második, “mindent tudó és megmondó anya diktatúrájából” szabadulnak épp. Na szóval, az ilyen 40-es férfiaknak eszük ágában sincs visszakerülni egy hasonló “anyuka” karmai közé.

Ezzel kapcsolatban a minap hallottam egy-, a témával foglalkozó magyar pszichiáterrel történő beszélgetést. A beszélgetés egyik tárgya volt, hogy a nők miért nevelnek olyan férfiakat, akik aztán felnőtt éveikre nem vállnak férfivá, mindig anyuka szoknyájához ragaszkodnak. Először a valódi anyuka szoknyájához, aztán olyan nőt keresnek maguknak, akik anyapótlóként istápolják őket, elvégeznek minden otthoni feladatot és rendezik a családi életet. A szakember ennek okát az első, majd a második világháború, aztán pedig 56-ra vezette vissza, amikor is megtizedelődött a magyar férfitársadalom, ezért aztán a nők védelmükbe vették fiaikat, védték még a széltől is. Az így felnőtt férfiak aztán nem lettek felnőttek. A teljes képhez tartozik az is, hogy az ezen évek alatt felnőtt nőbe ez a nevelési minta égett be, felnőve a mellette élő férfit védelmező, mindentől óvó és neki mindent megmondó pótanyává váltak. A 40-es évekbe érve az így szocializálódó párok, megfelelő kommunikáció és segítség hiányában elválnak egymástól. A válást követően a férfiak úgy gondolják: “soha többé nem kell pótanyuka, szabadságot akarok!”.

 

De mit gondolnak a nők? Ők vajon azt gondolják, hogy nem kell többé 40-es pasi? Igen, ezt gondolják, ezért keresnek ők is a fiatalabb férfiak között, de a nők a férfiakkal ellentétben nem a 20-as, hanem a 30-as korosztályban keresgélnek (tudjátok, a férfiak később érnek, itt kezdődik a fénykor). Akkor hát mire a felháborodás a 40-es hölgyek körében? Ahogy a nőknek jár az életerős 30-as pasi, úgy a 40-es férfiaknak is jár a 20-as “fínom-húsú” hölgy társaság. Egyébként ez is történik. Megnézve a társkeresőket azt látjuk, hogy amikor szingliként kimegy a “húspiacra”egy jól szituált és kellően tapasztalt harmincas férfi majdnem ugyanolyan gyorsan elkel, mint egy csinos 20-as csaj. A zöldfülű, csetlő-botló 20-as srácoknak rossz hír, hogy rájuk jóval kisebb a kereslet.

Tehát hölgyek, a 40-es nőknek sem kell elkeseredni, a harmincas pasik imádják a 40-es, jól szituált és magára adó nőket, csakúgy, mint a 20-as csajok a jól szituált, magára valamit adó (és persze anyagilag rendben lévő) 40-es pasikat.

 

Nem véletlenül emeltem ki a magára valamit adó és jól szituált vagy anyagilag rendben lévő kifejezéseket. Ezek fontos kellékei a 40-es korosztálynak, ezekkel rendelkezniük kell, ha versenyben akarnak maradni. Persze ha egyik vagy másik hiányzik, de a harmadikból túlcsordulunk, akkor is működhet a dolog. Így például a lestrapált, pocakos negyvenes milliárdos is talál magának 20 éves feszestestű csajokat, de ugyan így a lestrapált 40-es gazdag nők is találnak maguknak fiatal, kisportolt 30-as (vagy akár fiatalabb) férfiakat.

 

 

***A 40-es “öregek” végleg beszürkültek vagy csak bebábozódtak?

 

Sok 40-es pasi és nő találja szembe magát az öregedés első jeleivel. Ráncosodik a bőr, már nem olyan fitt a test, stb.. Az általunk megkérdezett 40-es korosztály bevallása szerint nem az évek múlása viseli meg őket leginkább, hanem hogy nem foglalkozhattak annyit magukkal, vágyaikkal, amennyit szerettek volna. Nem volt a “test” mögött az “Én”. Azok, akik átestek egy váláson és felülkerekedtek az akkor keletkező űrön, elkezdenek magukra találni. Az “én” hangját nem nyomja el egy másik hang. Ezek az emberek soha ennyire nem voltak még otthon a saját testükben, soha ennyire nem élvezték még a tiszta levegőt, az alvást, a sportot, a kompromisszumok nélküli életet. Tehát nem a test öregedése, fakulása a baj, hanem a megélt élet hiánya.

 

Sok 40-es épp ezért válik a 40-es éveiben, mert a rémület, hogy talán ennyi volt az élet, hogy mindörökké az állandó megalkuvásokban kell élni és soha nem lehetnek igazán önmaguk, nem élhetik meg a meg-nem élt vágyaikat és mindez elviselhetetlen nyomást és egyre gyötrőbb-, fojtogató érzést kelt bennük. A valóságban ez az életközépi válság -, amit öregedésnek hívnak a 40-esek – valójában rossz döntéseik miatt beszűkült mozgásterüket, a szabadsághiányt és a mókuskereket, valamint a megfelelésre alapozott életet jelenti. A mókuskerékben ragadtakból folyik ki az élet, egyre halványabbak és halványabbak lesznek, elveszik belőlük a fény és vagy nem tesznek semmit és beletörődnek, nyugtázzák, hogy öregszenek és ennyi vagy pótcselekvésekbe kezdenek, elfedve a valódi problémákat.

Mindezt persze könnyű a test öregedésére fogni és megoldási kísérletként pótcselekvésekbe kezdeni, mint konditerembe járni, plasztikai műtétet végeztetni, randioldalakra regisztrálni és ott garázdálkodni, de mindez nem old meg semmit, illetve nem oldja meg az igazi problémát.

Az erre a sorsra jutott negyveneseknek azonban nem pótmegoldásokra van szükségük, ők élni akarnak, érezni egy (vagy 2 vagy 3) vonzó társ ölelését, vidámkodni, új emberekkel megismerkedni, jókat beszélgetni, érezni a szelet az arcukban, elázni az esőben, (pasiknak) csodálni egy vonzó fiatal nő lobogó haját a szélben vagy érezni a feszes testét reggeltől estig, vagy (hölgyeknek) épp tapizni egy 30-as pasi izmos testét, érezni a jó szagokat, a meleg bőrt, a bizsergést, a fittséget. Élni, érezni és élvezni a spontán életet és eltörölni minden nyomasztó keretet, kitörni a szürkeségből.

 

 

Jó tanács: 40-es nők és férfiak, szeressétek az életet. Ha fiatalabb párra vágytok, hát tegyetek érte. Nem elég csak regisztrálni egy társkeresőbe és feltenni 10 évvel ezelőtti fotóitokat, majd várni, hogy eljön a szőke herceg (vagy üzenetet küld a királylány). Aki a testiségre vágyik, tegye magát vonzóvá azok számára, akire vágyik (ki mozgással, ki szépségápolással, ki pénzzel). Aki a szeretetre és törődésre vágyik keressen magának olyan társat, akitől ezt megkaphatja, legyen az fiatalabb vagy korabeli vagy akár idősebb. Tegyetek félre minden nemű előítéletet és próbáljátok meg élvezni az életet. Higyjétek el, hogy a jól szituált 40-es pasik ugyan úgy megérdemlik a feszestestű 20-as csajokat, mint ahogy a 40-es nők is megérdemlik a fiatal, jó testű és intelligens vagy épp a “reggeltől estig ágyban akarok lenni” típusú tarzanokat. Legyen tehát a célotok, hogy érezzétek jól magatokat a bőrötökben és élvezzétek az életet.

…és ne feledd, ha te jól érzed magad a bőrödben és boldog vagy, akkor másokat is boldoggá tudsz tenni.


Forrás: George G. | szex negyven felett (Hozzáférés:2020.04.04.)

2020/04/04 Szerző: System Olvasva: 1246 0

Legfrissebb bejegyzések

Legfrissebb bejegyzések