@Hírlevél

Egészséges Erotika - Minden második kapcsolatban ott van a megcsalás? De miért?

Egy felmérés szerint, ahol 1832 amerikai férfit és nőt kérdeztek arról, hogy mi számít megcsalásnak, az alábbi válaszok születtek:

A megkérdezettek 75%-a gondolja úgy, hogy ha a párjuk mással bárminemű szexuális kapcsolatba lép, az megcsalásnak számít. 25% viszont úgy gondolja, hogy az egyéjszakás kaland  NEM számít megcsalásnak.

 

Na de mi van például szexuális jellegű szöveges üzenetek küldésével vagy online társkereső profil fenntartásával vagy a pornófilm nézéssel?

A felmérés szerint a megkérdezettek:

– 19%-a már a pornófilm nézését is piros zászlónak gondolja;

– a szexchat is megcsalásnak számít 51% szerint;

– 63% szerint a kapcsolat mellett fenntartott online társkereső profil fenntartása megcsalás;

– 16% azt is megcsalásnak tartja, ha valaki az ex-ével tart fent kapcsolatot a közösségi hálón;

 

A sokféle megcsalás között böngészve arra gondoltunk, szétválasszuk az érzelmi jellegű megcsalást (szexchat, ex-el csevegés, stb) és a fizikai megcsalást (amikor szexuális együttlét is van, behatolás, vagy akár csak a másik kényeztetése kézzel, nyelvvel). A csókot is ide sorolhatnánk és bevállalva, hogy ez sokaknak nem tetszik, de én ezt még inkább az érzelmi megcsaláshoz sorolom, mivel a csók inkább érzéki, mintsem valami vad “orgikus” kaland.

 

Na szóval… ezek alapján nézzük, mennyien is csalják meg fizikálisan a párjukat:

 

Az egyik legismertebb nemzetközi társkereső oldal szerint az európai országokban a párok 36-45%-a csalja egymást.

Az msnbc.com kutatása szerint (iVillage Lust, Love & Loyalty survey) a megkérdezett párok csaknem fele bevallotta, hogy megcsalta vagy megcsalja a párját. A felmérés 70.000 megkérdezett, 30 kérdésre adott válasza alapján készült.

Ugyan ezen felmérésből kiderül az is, hogy a megcsalások 17%-a már a kapcsolat első hónapjaiban megtörténik, majd az első 2 évben ez 15% alatt marad, majd a 3-5 év alatt a legmagasabb (22%), a 6-10 évben pedig 16% körül mozog.

 

A Netflix adatai alapján a megcsalók 81%-a ismétlődő bűnelkövető, 44% pedig legalább háromszor vagy többször követte már el ezt a cselekményt. A felmérés szerint az emberek 60%-a még többször megcsalná a párját, ha annak nem lenne következménye.

 

Ha ilyen magas a megcsalások száma, érdemes lenne elgondolkodni, mi vezérli az embereket abban, hogy ezt megtegyék. Egy biztos: ha valaki megcsalja a párját, azt jellemzően a belső vágyainak engedve (és azokat kielégítve) teszi, nem gonoszságból vagy ártó szándékkal. Nem pártolom a (titokban) félrelépést, de azt sem pártolom, hogy egy párkapcsolatban az egyik vagy akár mindkét félnek olyan elnyomott vágyai legyenek, amitől az boldogtalan lesz. A párkapcsolatnak akkor van értelme (kivéve a gazdasági alapokon nyugvó kapcsolatokat), ha mindkét fél megtalálja benne a saját boldogságát, lehetősége van nyitottnak s őszintének lenni és önmagát kibontakoztatni.

“A természet utat tör” szoktuk hallani és milyen igaz is a mondás. Tisztelt hölgyek és urak, a szexuális vágy alapvető, kielégítendő ösztönből fakad. Nem lehet (hosszú távon biztosan nem) következmények nélkül elnyomni. Ha valaki a párja mellett nem elégül ki szexuálisan, máshol fog keresgélni és ezt vagy titokban vagy nyíltan fogja megtenni, de megteszi.

 

Jó tanács: legyünk őszinték a párunkkal, mérjük fel az ő és a saját szexuális igényünket is és lehetőség szerint tegyünk meg mindet, hogy a másik vágyai is kielégítettek legyenek (velünk vagy nélkülünk).


Forrás , Minden második kapcsolatban ott van a megcsalás?,szex negyven felett

(Hozzáférés:2020.04.04.)


2020/04/04 Szerző: System Olvasva: 499 0

Legfrissebb bejegyzések

Legfrissebb bejegyzések