@Hírlevél

Egészséges Erotika - Villanás vagy hosszú kéjutazás?

A szexuális együttlét hosszával kapcsolatban, pontosabban azzal, hogy mennyi is a megfelelő időtartam, számos vélemény született és születik nap mint nap. Egy férfi-női együttlétet tekintve jellemzően az együttlét időtartamát a férfi ejakulációja határozza meg, itt többnyire véget ér a móka.

 

Hallani a 10 másodpercesről és hallani a több órásról is, az igények is eltérőek, de mégis, vajon mi számít “normálisnak”?

 

2008-ban került publikálásra a Kanadai és Amerikai szexterapeuták által összeállított ejakulációs késleltetési tartományok táblázata. Az eredmények azért fontosak, mert ennek a témának a szubjektív értelmezése egy olyan tényező, amely a férfiakban jelentős szorongáshoz vezet.

 

Az szexuális együttlét (vaginába történő közösülés) során bekövetkező ejakulációs késleltetés tartományai az alábbiak szerint alakulnak:

– Elegendő: 3-7 perc

– Kívánatos: 7-13 perc

– Túl rövid: 1-2 perc

– Túl hosszú: 10-30 perc

 

A szexterapeuták véleménye egyezik abban, hogy jellemzően az elfogadott és “normális” együttlét hossza 3-13 perc között mozog. Persze ez nem azt jelenti, hogy ha órákon át élvezitek egymást az rossz lenne, de ez a perctartomány irányadó azoknak a férfiaknak, akiket frusztrál, vajon gyorstüzelőnek számítanak-e vagy sem.

Ezeknek az eredményeknek a nyilvánosságra hozatala megváltoztathatta az intravaginális ejakulációs késleltetéshez kapcsolódó elvárásokat, és megakadályozhatja a szorongást. Ezek az eredmények hasznosak lehetnek a párok számára a szexuális problémák kezelésére, az elvárások normalizálása révén.

 

 

Mi van az előjátékkal?


Egy szexuális játékszereket gyártó cég készített egy ezirányú felmérést, ahol 4400 ügyfelük válasza alapján megállapították, hogy az ellentétes nemű párok átlagosan 19 percig szexeltek, 10 perccet szánnak az “előjátékra” és 9 percet a behatoló közösülésre. Míg a válaszadók 52 százaléka azt mondta, hogy elégedettek az erre szánt idővel, a nők 19 százaléka és a férfiak 23 százaléka azt mondta, hogy jobb lenne, ha a szexük hosszabb ideig tartana.

 

Természetesen készült más, azonos témájú felmérés is, így a Journal of Sexual Medicine című folyóiratban megjelent tanulmány szerint 2360 cseh nő véleménye alapján reprezentatív mintát vettek minden korosztályból a szexuális életük részleteiről, beleértve a partnerekkel való orgazmikus összhangot, valamint az előjáték és a közösülés várható időtartamát is. Az eredmények azt mutatják, hogy a tanulmányban részt vevő nőknél az előjáték átlagos időtartama 15,4 perc volt, az együttes pedig 16,2 perc volt. A kutatók rámutatnak, hogy a 16,2 perc lényegesen hosszabb, mint az amerikai tanulmányokban, ahol az együttélés átlagosan hét percig tartott.

 

A kutatások és felmérések alapján elmondhatjuk, hogy a szexuális együttlét során igen is fontos az előjáték. Az előjátékra időt kell fordítani, lehetőleg minimum kétszer annyi időt, mint magára az aktusra.

 

Jó tanács: a szex ne csak egy előjáték nélküli “villanás” legyen. Szánj időt az előjátékra és az aktust se kapkodd el. Ha gyorstüzelő vagy, használj olyan technikákat, amivel elnyújthatod az orgazmust (erről majd később írok). Hosszabb (jó) szex = boldogabb asszony… tartja a mondás.

Forrás , Villanás vagy hosszú kéjutazás, ,szex negyven felett

(Hozzáférés:2020.04.04.)

2020/04/04 Szerző: System Olvasva: 551 0

Legfrissebb bejegyzések

Legfrissebb bejegyzések