@Hírlevél

Egészséges Erotika- Félrelépés

Nem könnyű feldolgozni, ha megcsalnak valakit, hiszen ilyenkor jönnek a barátnők, barátok, anyukák tanácsai, hogy azonnal szakíts a pároddal, mert nem érdemel meg téged. Az elhamarkodott, indulatokra alapozó döntés azonban nem biztos, hogy a legjobb, hiszen a szakemberek szerint egy kapcsolatot meg is erősítheti egy ilyen botlás – amennyiben megfelelően kezeli mindkét fél az esetet. Tehát, érdemes végiggondolni az esetleges folytatást is, ahelyett, hogy rögtön a feladást választanánk.

Egy megcsalás után persze nem könnyű megbocsájtani, de a szakemberek szerint ilyenkor együtt végig kell gondolni, át kell beszélni, bármennyire nehéz is ez, hogy mi vezetett a kapcsolatban ehhez a végkifejlethez. Persze helyesebb lett volna, ha a félrelépés előtt jelezte volna a pár másik tagja, hogy valami nem stimmel a kapcsoltban, de ha már megtörtént a dolog, akkor is igyekezni kell úgy megoldani a helyzetet, hogy a lehető legkevesebb fájdalmat okozza a másiknak.

Egy kapcsolat alakulása az abban élő két embert is jellemzi, és addig érdemes ezért dolgozni, amíg mind a két félben megvan a kölcsönös szeretet és tisztelet a másik iránt. Könnyű a megoldás, át kell beszélni közösen, mi volt az, ami kiváltotta a megcsalást, és hajlandóságot kell mutatni arra, hogy ez az ok, vagy ezek az okok megszűnjenek. Azonban arra figyelni kell a megcsalt félnek, hogy ne csak és kizárólag magát hibáztassa, ne kezdjen el elsiklani sem az ok felett.

Így kemény, de kitartó munkával megjavítható a kisiklott kapcsolat és könnyen elejét lehet venni annak, hogy újra előforduljon hasonló eset. Sőt, a videoklinika.hu szexuál-pszichiáter szakértője, Dr. Erős Erika szerint nem ritka, hogy az ilyen kríziseket követően az újra egymásra talált pár kapcsolata erősebbé, stabilabbá válik, mint azelőtt.

Szakértőnk: Dr. Erős Erika, szexuál-medicina szakember (FECSM), forrás: https://www.dreros.hu/felrelepes

2020/04/19 Szerző: System Olvasva: 371 0

Kommentek

Legfrissebb bejegyzések

Legfrissebb bejegyzések