@Hírlevél

Újrakezés alla erotika - Dr Erős Erika

Mintha először történne veled…
Már nem vagy kezdő a szexben, és mégis, akadhat olyan időszak az életedben, amikor úgy esik, mindent elölről kell kezdened. Az erotika táncparkettjén újra meg kell tenned az első lépéseket.


Lehet súlyos érzelmi vagy szexuális csalódás késztetett arra, hogy hónapokat, netán egy-két évet is szexuális örömök nélkül élj. Esetleg, ha akadt is volna partner (már hogyne akadt volna) benned nem támadt fel a szenvedély, így maradtál önként vállalt szexuális absztinenciádnál. Esetleg nemrég szakítottál, és még csak most próbálgatod újra, mennyi maradt régen jól működő szexuális vonzerődből? Bármi is áll a háttérben, ezzel a cikkel segítek, hogyan vedd fel újra az erotika kalandos ritmusát…

Szex nélkül
A leghelyesebb, ha azonnal leszögezzük, hogy a szexualitás az egészséges emberi élet része. A szexnek, az erotikának el nem vitatható szerepe van a testi-lelki harmónia megteremtésében. Egy ideig persze lehet azzal áltatni önmagunkat, hogy a szex pótolható más örömökkel: sporttal, zenével, finom falatokkal, nagy utazásokkal vagy tartalmas beszélgetésekkel. A nyüzsgő, ezer feladattal, programmal kényeztető-terhelő élet egy ideig valóban elterelheti a figyelmet az erotikáról, ám akár tetszik, akár nem, számíts arra, hogy egy váratlan pillanatban elemi erővel fog feltámadni az igény benned arra, hogy valaki szenvedéllyel, szerelmes odaadással öleljen ismét magához…


Tipp:
Jó ha tudod, ha túl sok idő telik el szexuális aktus nélkül, az az idegrendszeren keresztül a test bármely szervét komolyan megterhelheti. Így makacs fejfájással kezdődően, a gyomorproblémákon keresztül a szorongásos tünetekig sokféle módon jelezheti a szervezet számodra, hogy itt az ideje végre lelkes partner után nézni…


Engedd, hogy megkívánjanak
A legfontosabb szexuális újrakezdés (vagy annak esélye) esetén, hogy hidd el önmagadról, bármi is volt az oka az erotika nélkülözésének, és bármi is történt veled az eltelt idő alatt: Te vonzó nő maradtál, aki teljes joggal vágyhat arra, hogy kivegye részét a szexuális örömökből. Továbbá egy pillanatig se legyen lelkiismeret furdalásod azért, mert szeretnéd, hogy megkívánjanak. Persze tehetsz is azért, hogy az újrakezdés forró pillanata mielőbb elérkezzen: hozd formába magad tornával, tánccal, vagy kezdj egy (egyébként is) hasznos tisztító kúrába, hogy fitt legyél, karcsú, s bőröd felragyogjon az egészségtől. És ha a nagy „átalakulás” mögött a szex utáni vágy rejtőzik, annál jobb: ezt fogja üzenni viselkedésed is. Rá is erősíthetsz minderre az öltözködéseddel, egy új frizurával, és egy csalogató illat kiválasztásával.

Ha magasra teszed a lécet
Amennyiben túl sok idő maradt ki, a szerelem kapujának nyitogatása nem is olyan egyszerű feladat. Még akkor sem, ha az illető, akit szívesen beengednél az intim zónába, valóban felébresztette benned az addig békésen alvó vágyakat. Tudomásul kell vennedd, hogy az eltelt idő alatt, a kényszerű vagy önként vállalt önmegtartóztatás periódusában, a személyiséged változásokon mehetett át. Érettebb lettél, vagy sokkal igényesebb, a szex területén is. Lehet, úgy érzed, többé nem éred be a kevéssel: neked a tökéletes kell. Nem biztos, hogy ez a leghelyesebb hozzáállás, bár a minőségi szex iránti igény érthető, ha nem várod azt, hogy az új partnered a csillagokat hozza le neked az égről kezdésként, akkor óvatos lépésekkel visszatalálhatsz a legizgalmasabb, ösztönökből fakadó örömforráshoz. Engedd, hogy az új élmények megérintsenek, hiszen minden új lesz: addig nem ismert férfitest fog magához szorítani, új lesz bőrének érintése, az illata, a cirógatása, minden mozdulata. Ahhoz, hogy ez neked is jó legyen, engedd, hogy a parázsló szexuális vágy lángra kapjon benned…

Nem lehet elfelejteni
Azt garantálni tudjuk neked, hogy a szexuális technikákat nem tudod elfelejteni… Újrakezdés esetén, akár a kerékpározásnál, önmagadtól fogod megtalálni a megfelelő mozdulatokat, még akkor is, ha az új partner esetleg másként közelíti meg a helyzetet, mint az a régi-régi szerelem. Nem árt azonban elmondani az új partnernek (főleg ha nem egyéjszakás kaland során élezed karmaidat), hogy neked elég sok idő eltelt az utolsó szexuális aktus óta, és hogy most nagyobb gyengédsége vágysz, mint valaha – vagy épp ellenkezőleg: vad szexre vágysz. A lényeg, hogy fogalmazd meg pontosan vágyaidat, szinte biztos, hogy nagyra fogja értékelni őszinteségedet, és segít (határtalan örömmel) visszatalálnod a szenvedélyhez.

Zárd le a múltat
Még kényesebb lehet a helyzet, ha egy hosszú kapcsolat, egy nagy szakítás fájdalmai után nyitsz először az erotika területén. Fontos, hogy ne akard a fájdalmadat egy másik partnerrel enyhíteni. Hidd el, sebre szórsz sót, ha így teszel, a női önbecsülésről nem is szólva. Csak akkor vesd magad más karjaiba, ha le tudtad zárni a lelkedben az előző kapcsolatot, mert nem tudod függetleníteni majd magad kedvesed ölelésének emlékétől. Az ő illatát fogod érezni, az ő borostáinak karcolására, az ő csókjára fogsz vágyni, és görcsös igyekezeted, hogy bebizonyítsd te, akár a lépesméz, vonzod a pasikat, az ellenkező hatást fogja kiváltani. Önmagad sebzed meg újra és újra. Szakítás után tehát türelemmel kell várni, amíg gyógyulnak a sebek. Adj elegendő időt önmagadnak arra, hogy érzelmi életed egyensúlyba kerüljön. És nem csak önmagad miatt: nem korrekt dolog csupán fájdalomcsillapítónak használni egy másik embert, főleg ha tiszta szándékkal közeledik feléd.


Védekezz újra
Akár szakítás után teszed meg az első bátortalan lépéseket, akár hosszú kihagyás után veted bele magad az erotikus kalandba, fontos, hogy a gátak elsöprése után se veszítsd el a józan megfontolást. Ugyanazok a szabályok érvényesek a szexuális aktusokra, mint egykor, mint a volt kedvessel. Vagyis ha nem szeretnél épp az újrakezdésnél azonnal teherbe esni, védekezz. Ha csak alkalmanként vagy lépéről-lépésre térsz vissza a pezsgő örömbe, akkor zselékkel, habokkal, egyszeri megoldásokkal tégy a nem kívánt terhesség ellen – és persze mindig minden alkalommal óvszerrel, a többi csak kiegészítő védekezés legyen. Ha friss szakítás után vagy, és a párkapcsolat során fogamzásgátlót szedtél, akkor fontold meg, hogy folytasd e annak szedését, vagy térj át más védekezési formára.


Néhány gondolat a cikkhez
Az egyedüllét adódhat a küldő körülményekből, de fontos, hogy azt önmagad is tudd vállalni. Meg kell tanulni néha egyedül is létezni, nem lehet görcsösen csak abban gondolkodni, hogy férfi nélkül értéktelen vagy. Ha nincs saját életed, a férfiak elmenekülnek, mert sokkal jobban szeretnek egy izgalmas, teljes személyiséghez kapcsolódni. A szexben a döntő érv az legyen, hogy te mennyire kívánod. Egy jó együttlétnél legalább annyit veszel el, amennyit adsz magadból. Ezért az sem jó, ha szexuális eszköznek használod a partnert, de az sem, ha csak odaadod magad. Esetleg, hogy megtartsd a kedvességét. Lehet hosszabb távú célok nélkül is belemenni egy kapcsolatba, csak legyél tisztában azzal, hogy mit szeretnél, és még jobb, ha ezt kommunikálod is.

2020/04/20 Szerző: System Olvasva: 561 0

Kommentek

Legfrissebb bejegyzések

Legfrissebb bejegyzések